vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburg wil vluchtelingen met verblijfsvergunning huisvesten

Doesburg wil vluchtelingen met verblijfsvergunning huisvesten

De gemeente Doesburg wil een steentje bijdragen aan het huisvesten van de enorme stroom vluchtelingen. Doesburg richt zich vooral op het (extra) huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Ook roept de gemeente inwoners op die de beschikking hebben over een vrij huurhuis, dat aan te melden voor het tijdelijk huisvesten van vluchtelingen. ‘De eerste persoon heeft zich al gemeld. Daarmee zijn we nu in gesprek’, aldus wethouder Peter Bollen.

‘We hebben in eerste instantie gezocht naar een grote vrije accommodatie of beschikbare grond voor het plaatsen van units voor de vestiging van een Asielzoekerscentrum’. Wethouder Peter Bollen: ‘Deze vorm van opvang is echter niet mogelijk: Doesburg beschikt niet over een locatie waar op grote schaal mensen kunnen worden opgevangen. Daarom zetten we in op het (extra) huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning’.

Doorstroming in asielzoekerscentra traag
Het aantal vluchtelingen dat asiel aanvraagt in Nederland groeit snel. Daarom moet er voortdurend gezocht worden naar nieuwe mogelijkheden om vluchtelingen te kunnen huisvesten. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten soms noodgedwongen nog in het asielzoekerscentrum (AZC) verblijven, omdat er nog geen woning beschikbaar is. Alle gemeenten zijn verplicht om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. Doesburg voldoet daar ruimschoots aan, dankzij de goede samenwerking met Woonservice IJsselland en Vluchtelingenwerk. In overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil gemeente Doesburg nu investeren in extra woonruimte voor mensen met een verblijfsvergunning, zodat er meer doorstroming komt in de AZC’s. ‘Daarover gaan we in overleg met onder andere Woonservice IJsselland’, zegt wethouder Peter Bollen.

Oproep voor particuliere huurwoningen
Ten slotte roept de gemeente Doesburg mensen op die de beschikking hebben over een vrije zelfstandige huurwoning, deze tijdelijk beschikbaar te stellen voor het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het moet wel zelfstandige woonruimte zijn. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers raadt met klem af vluchtelingen in huis op te nemen.

Voor meer informatie en voor het aanmelden van een woning kunt u contact opnemen met Gemeente Doesburg, info@doesburg.nl of via tel: (0313) 48 13 13.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties