zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburgse schoolklas krijgt college van boswachter Arjan Postma

Doesburgse schoolklas krijgt college van boswachter Arjan Postma

Groep 7 van de Doesburgse school De Horizon heeft een minicollege gekregen van ‘de leukste boswachter van Nederland’ Arjan Postma, bekend van RTL Late Night. De schoolklas werd uitgenodigd in Utrecht om de ingezonden vraag persoonlijk te kunnen stellen. De vraag luidde ‘Hoeveel takken gebruikt een bever voor zijn burcht’. Aansluitend aan het college werd de gloednieuwe film ‘Holland: Natuur in de Delta’ vertoond.

Het mini college maakt onderdeel uit van Project Schoolkrant, een initiatief van AD en de regionale dagbladen van de Persgroep dat kinderen uit groep 7 en 8 uitdaagt de beste schoolkrant van de regio te maken. In veel gevallen is de schoolkrant van nu namelijk verworden tot een A4-tje met informatie van de docenten, terwijl het een educatieve functie binnen het lesprogramma kan hebben.
Project Schoolkrant wil leerlingen uitdagen om zelf een schoolkrant te maken en te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een krant. Om hen te helpen is er een online tool ontwikkeld op projectschoolkrant.nl. Hier kunnen leerlingen enerzijds van een programma gebruik maken om de krant te ontwerpen. Anderzijds kunnen ze hier een lesprogramma volgen waarin journalisten van de aangesloten kranten de kneepjes van het vak uitleggen.
Daarnaast wordt er een reeks evenementen georganiseerd, waarvan het mini college met Arjan Postma de aftrap vormde. Door middel van dit soort evenementen leren de leerlingen hoe zij bepaalde informatie tot een aantrekkelijk nieuwsbericht kunnen verwerken. Op www.projectschoolkrant.nl kunnen klassen zich bijvoorbeeld nog aanmelden voor een persconferentie met premier Mark Rutte, maar ook kunnen zij een regionale journalist winnen die ze helpt bij het aanpakken van een lokaal probleem.
Basisscholieren uit het hele land kunnen tot 6 oktober hun perfecte schoolkrant insturen. Uit alle inzendingen worden vervolgens de beste schoolkranten gekozen. Deze klassen worden voor één dag baas van de krant uit hun regio en zij mogen samen met de redactie de inhoud van de zaterdagkrant van 17 oktober bepalen.
Oja was het antwoord was van Arjan Postma op de vraag van de Doesburgse kinderen die wilden weten hoeveel takken een bever voor zijn burcht gebruikt? ‘Oneindig veel, hij blijft er maar aan bouwen’, aldus Postma.

Een foto van de trotse Doesburgse klas met linksachter Arjan Postma.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties