zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDreamfields zet Lathum en de Liemers op de kaart

Dreamfields zet Lathum en de Liemers op de kaart

Ruim 25.000 toeschouwers, vijf podia met muziek en prachtig weer. Dancefestival Dreamfields in Lathum is een succesnummer. Bezoekers aan het evenement konden afgelopen zaterdag op vijf podia genieten van hardstyle, house en techno. Dreamfields vond voor de vijfde keer plaats in recreatiegebied Rhederlaag. Tegen middernacht werd Dreamfields afsloten met vuurwerk. Het festival is ook in het eerste lustrumjaar weer zeer gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen.

Ook de politie geeft aan dat de sfeer weer bijzonder goed was. In totaal zijn er 20 personen aangehouden, de meesten vanwege drugsbezit. De gerichte controles van beveiliging en politie werpen duidelijk hun vruchten af. Afgelopen jaren is het aantal aanhoudingen gedaald van 34 in 2013, naar 23 in 2014 en 20 in 2015, terwijl de aantallen bezoekers zijn gestegen van 20.000 naar 25.000. Op het veld hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Ook zijn er geen klachten over geluidsoverlast gemeld.

 

Samenwerking

“Dreamfields was ook dit jaar weer indrukwekkend. Het is duidelijk dat de diverse samenwerkende diensten, partijen en de organisatie goed op elkaar zijn ingewerkt en afgestemd. Tijdens de uitgebreide rondleiding en toelichting achter de schermen blijkt hoeveel mensen betrokken zijn bij dit gigantische evenement. Alleen al de prachtige podia die jaarlijks in andere ‘dromerige’ sferen zijn vormgegeven, zijn indrukwekkend. Maar ook de ondersteunende diensten zoals catering voor de totale organisatie en beveiliging zijn goed georganiseerd en kwalitatief zeer goed. We zijn dan ook trots dat we zo’n evenement van allure hebben binnen gemeente Zevenaar. Grote dank aan allen achter de schermen en natuurlijk aan alle bezoekers uit De Liemers en verre omstreken die er een gezellig en groots feest van hebben gemaakt”, aldus burgemeester De Ruiter. Ook de genodigde wethouders en raadsleden waren zeer onder de indruk van de sfeer, de organisatie en de uitvoering van het evenement in hun gemeente.

De voorbereiding vanuit de gemeente, die ook voorzitter is van de veiligheidsoverleggen, was weer intensief. In samenwerking met de politie, de festivalorganisatie, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) is er een draaiboek gemaakt en zijn er verschillende maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen.

Foto’s: Gemeente Zevenaar

43 Dreamfields 2015_2

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties