dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDerde editie DVV scholencompetitie zaalvoetbal

Derde editie DVV scholencompetitie zaalvoetbal

Voetbalvereniging DVV organiseert ook aankomende winterperiode weer een zaalvoetbalcompetitie voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Duiven. De zaalvoetbalcompetitie was vorig seizoen, met deelname van 18 teams en 150 spelers, een groot succes.

 

Frank van Loon, bestuurslid Voetbalzaken bij DVV, is een groot voorstander van het zaalvoetbalinitiatief: “Zaalvoetbal is een snelle, dynamische sport. De ruimtes zijn klein, er zijn veel balcontacten en alle spelers moeten voortdurend meedoen. Een team speelt met een keeper en vier veldspelers en dat betekent dat iedereen moet helpen aanvallen èn verdedigen, anders kom je als team tekort. Voor het veldvoetbal is het echt een toegevoegde waarde. In de zaal komen spelers vaak in specifieke voetbalsituaties terecht. Als een speler op het veld bijvoorbeeld een tegenstander uit zijn rug laat weglopen, valt dat vaak niet eens op. In de zaal leidt dat echter direct tot een kans voor de tegenpartij.”

Champions-, Europa- en Ladiesleague

De teams die aan de scholencompetitie deelnemen moeten uit minimaal 7 en maximaal 9 spelers bestaan. Spelers stellen hun eigen team samen en schrijven zich onder hun schoolnaam in. Voorwaarde is dat de spelers op dezelfde school zitten. Er wordt gespeeld op 3 verschillende niveaus: Jongens uit groep 8 spelen in de Champions League en de teams bestaande uit jongens uit groep 7 nemen deel in aan Europa League. Voor meisjesteams (groep 7 en 8) is er de Ladies League.

 

Eind november gaat de scholencompetitie van start en in maart is de finaledag. Ieder team heeft minimaal 3 speeldagen. De wedstrijden vinden plaats in sportcentrum Triominos op de vrijdagmiddag tussen 15:45 en 17:00 uur.

Voor informatie en inschrijven kunnen spelers contact opnemen met Frank van Huet tel. 06-25 414 608 of mailen naar frankvanhuet@upcmail.nl

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties