zondag, oktober 1, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurEen helder schijnende ster als bron van muzikale inspiratie

Een helder schijnende ster als bron van muzikale inspiratie

Pianist Mateo Viscarra Wilde komt uit Bolivia, cellist Gemma Smit is Nederlands. De twee kwamen elkaar tegen op het Conservatorium in Zwolle. Die ontmoeting was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. Als Duo Delta Scuti geven ze concerten vol passie. De puurheid van hun muziek is voelbaar en maakt hun samenspel uniek. De oorsprong van hun naam is tegelijk een grote bron van inspiratie: de helder schijnende ster Delta Scuti.

Mateo en Gemma gaven eerder concerten in het Odeon in Zwolle, het Wilminktheater in Enschede, het Muziekgebouw in Eindhoven en de Harmonie in Leeuwarden. Ze namen deel aan masterclasses bij het Bennewitz kwartet & Harry-Imre Dijkstra. In het Gelre kamermuziekconcours speelden ze in de halve finale.

Culturele zondag

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Zondag 3 september | 13.30 en 15.00 uur | Toegang gratis

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties