zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurEerste monumentenschildje op gemeentehuis Zevenaar

Eerste monumentenschildje op gemeentehuis Zevenaar

Vrijdag 7 oktober heeft  wethouder Anja van Norel, portefeuillehouder voor onder andere monumenten en archeologie, het eerste monumentenschildje van Zevenaar onthuld. Deze prijkt vanaf vandaag op de gevel van het huidige gemeentehuis, de voormalige sigarettenfabriek British American Tobacco. De hoogbouw en Hal 12 zijn beide gemeentelijk monument.

Met deze onthulling start de gemeente een nieuw project ter promotie van ons erfgoed. Met deze schildjes wil de gemeente de rijks- en gemeentelijke monumenten beter zichtbaar maken voor het publiek. Herkenbaarheid van monumenten is belangrijk in verband met beleving van de geschiedenis van onze gemeente. Elk monument vertelt immers een eigen verhaal.

Promotie vanaf 2017

Binnenkort ontvangen de Zevenaarse monumenteigenaren een brief waarin de monumentenschildjes worden aangeboden. De eigenaren worden daarin uitgenodigd het nieuwe monumentenschildje te bevestigen aan de gevel van hun monument. De schildjes zijn beschikbaar vanaf voorjaar 2017 en worden kosteloos aangeboden door gemeente Zevenaar.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties