Eerste sportactiviteit bij nieuwe korfbalpalen

45 Views

Op woensdag 10 april 2019 zijn de nieuwe korfbalpalen bij het speelveldje bij de Colenbranderstraat/
Van der Leckstraat in Duiven officieel in gebruik genomen.

Wethouder Johannes Goossen (links op de foto) heeft samen met Sanne de korven onthuld én uitgeprobeerd. Ze werden aangemoedigd door Leon Simons, bondscoach van Oranje onder 19 jaar (links naast Sanne op de foto) en Daan Dijkstra (Daan is speler van team Oranje onder 19 jaar en hij woont in Duiven, rechts op de foto).

 Na het officiële openingsmoment was het tijd voor een sportieve wedstrijd voor de kinderen, georganiseerd door het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond).

De palen zijn geplaatst nadat Sanne, een jonge inwoner van Duiven, in het programma Dwars van het Jeugdjournaal haar wens had voorgelegd: een korfbalpaal in haar woonplaats. De gemeente vindt het belangrijk iedereen te stimuleren om (samen) te bewegen en heeft dit initiatief samen met Sanne opgepakt.

Wethouder Johannes Goossen: “Wat een leuke sportieve middag was het! Veel positieve reacties, onder andere van buurtbewoners die vanmiddag een kijkje kwamen nemen. Het is een mooi voorbeeld van wat we met BOSS willen stimuleren: samen bewegen, elkaar ontmoeten, sporten, spelen. En hopelijk gaan de korven veel gebruikt worden door de kinderen die lekker buiten spelen.”


Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!