maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurExtra lezing ‘Jeroen Boschjaar 2016’ bij de Volksuniversiteit Zevenaar

Extra lezing ‘Jeroen Boschjaar 2016’ bij de Volksuniversiteit Zevenaar

Wegens overweldigende belangstelling is de lezing ‘Jeroen Boschjaar 2016’ bij de Volksuniversiteit Zevenaar op dinsdag 23 februari geheel volgeboekt. Om de vele belangstellenden niet teleur te stellen is er een extra lezing ingepland op dinsdag 15 maart, ’s avonds om 20.00 uur.

Naar aanleiding van de tentoonstelling “Jheronimus Bosch, Visioenen van een genie?” heeft de Volksuniversiteit Zevenaar een lezing gepland van kunsthistorica Walda Bosman Kok. In de lezing wordt, op basis van nieuw onderzoek, het leven en werk van Jeroen Bosch op boeiende wijze behandeld.

De lezing bij de Volksuniversiteit Zevenaar op dinsdag 15 maart gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kun u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen of een e-mail sturen (0316-333443 // info@vuzevenaar.nl).

In 2016 is het precies 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch overleed. ‘s-Hertogenbosch, de stad waar hij woonde en zijn meesterwerken maakte, eert hem met een grote internationale tentoonstelling in Het Noord-Brabants Museum van 11 februari t/m 8 mei 2016.

Jeroen Bosch, zoals we hem ook wel kennen, was één van de meest creatieve kunstenaars die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij verbeeldde op unieke wijze de relatie tussen de mens, zijn omgeving en zijn schepper.

Op de tentoonstelling “Jheronimus Bosch, Visioenen van een genie?” wordt een overzicht van zijn schilderijen en tekeningen getoond en zien we een even groot aantal andere bijzondere kunstwerken en objecten uit zijn tijd. In de lezing wordt, op basis van nieuw onderzoek, het leven en werk van Jeroen Bosch op boeiende wijze behandeld. Indien mogelijk zal er tevens een excursie georganiseerd worden naar de tentoonstelling in Den Bosch. Meer informatie via info@waldaskunst.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties