zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | Invloed op geluk

Blog Gemma Tiedink-Koning | Invloed op geluk

Jongeren van HOPE XXL gaan met verschilllende partners aan de slag om er voor te zorgen dat inwoners van de Liemers hun geluk waarderen met een 8+. Wauw! Inspirerend toch?

Maart 2014 werd ik gekozen als gemeenteraadslid. Wat de invloed van onze lokale partij geweest is op deze uitslag, laat staan dat van mij persoonlijk, zal wel altijd een mysterie blijven. Ergens heb ik eens gelezen dat 80% ervan bepaald wordt door de landelijke politiek. Laten we het er op houden dat ik er een beetje invloed op had, vooral geluk had en erg gelukkig was.

We zijn nu twee jaar verder en denken al weer voorzichtig aan de volgende verkiezingen. Die zijn in 2018, maar; regeren is vooruitzien. Ook ik ben de afgelopen tijd bij mezelf te rade gegaan. ‘Waarom word ik gelukkig van de lokale politiek?’ en ‘Waar ben ik nu echt van?’.

Dat bracht me even terug naar mijn middelbare school tijd. Als er een HOPE XXL had bestaan, was ik er ongetwijfeld bij aangesloten. ‘Een betere wereld begint bij jezelf’ was mijn lijfspreuk en Nelson Mandela mijn held. En net als de jongeren van HOPE XXL nu, was ik niet van de spandoeken, maar van het aanpakken: ontwikkelingswerker wilde ik worden. Waarom? Mensen gelukkig maken! Na mijn studie rurale ontwikkelingsstudies en stage in Tanzania werd mij wel duidelijk: je invloed is beperkt.

De jongeren van HOPE XXL inspireerde mij de vraag te stellen: hoe beinvloed je geluk? Na een kort onderzoekje, heerlijk weer even studeren, is de tussenstand: 30 tot 50% van je geluk wordt bepaald door erfelijke factoren. ‘De mate van invloed van de overheid op geluk mag niet worden overschat maar is niet verwaarloosbaar’.

Dank je wel HOPE XXL!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties