Federatief Schuttersconcours in Zevenaar

128 Views

Op 15 september 2019 organiseert St. Andreas ’t Grieth het Federatief Schuttersconcours. Circa 2.500 Schutters en muzikanten zullen in het centrum van Zevenaar strijden om de Federatieve Schutterstitels.

Federatief Schuttersconcours

Voorzitter Nicky Thomassen vertelt: “Een Federatief Schuttersconcours (Gelderse Schuttersdag) is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle schutterijen die lid zijn van de federatie St. Hubertus. Dat betekent dat er schutters vanuit heel Gelderland naar Zevenaar komen om te strijden om de federatieve titels!”

Uniek evenement in het centrum

Met de organisatie van het concours brengt St. Andreas een uniek evenement naar het centrum van Zevenaar. “Alle wedstrijden, of het nu gaat om de marswedstrijd, vendelen of de schietwedstrijden, worden allemaal in het centrum van Zevenaar gehouden.” De wedstrijden voor Bielemannen, vendeliers en marketentsters vinden plaats op het Kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg. Het Raadhuisplein staat in het teken van de muziekwedstrijden en op het parkeerterrein van Jumbo Heemskerk worden schietwedstrijden gehouden.

Voorbereiden

De voorbereiding voor het concours zijn inmiddels van start gegaan. Thomassen: “We hebben een aantal commissies gevormd. Elke commissie zorgt voor de organisatie van een onderdeel van het concours. Natuurlijk kunnen we alle hulp goed gebruiken, dus mocht iemand zich als vrijwilliger willen inzetten voor dit unieke evenement dan horen we dat graag!”

St. Andreas is te bereiken via secretaris hoofdcommissie, Theo Aaldering op mailadres: concours2019@st-andreas-grieth.nl.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!