Filmhuizen lanceren gezamenlijk ‘Duits’ filmfestival

63 Views

Filmhuis Zevenaar staat eind november in het teken van de Duitse film. Samen met de filmhuizen van Doetinchem en Zutphen lanceren zij een roulerend duits filmfestival: Kijken bij de Buren. Het weekend van 20 november opent Gruitpoort in Doetinchem het festival. Dan staat de succesvolle regisseur Fatih Akin centraal. In Zevenaar gaat ‘Kijken bij de buren’ op dinsdag 24 november ‘los’ met de film ‘Auf der anderen Seite’. In drie weekeinden speelt in één van de filmtheaters een thema met speelfilms, inleidingen, toelichtingen, een concert en een pop-up restaurant. Van de openingsfilm ‘The Cut’ in Doetinchem tot slotfilm ‘Kriegerin’ in Zevenaar draaien dertien Duitse films, waaronder splinternieuwe titels, nauwelijks vertoonde klassiekers en gekende publiekskrakers. In de themaweekends zet een pendelbus de bezoekende buren voor de deur van het theater af. In de tussenliggende weken spelen de films een thuiswedstrijd in de drie deelnemende theaters.

Sinterklaas
Daaraan vooraf draait op 22 en 25 november ‘Ramon en het paard van Sinterklaas’. Ramon Iglesias brengt het paard van Sint over land omdat het paard anders zeeziek wordt. Maar Ramon is op de afgesproken tijd niet op de kade. Wat is er gebeurd? Vanaf 13.00 uur zijn er in het Liemers Museum leuke Sinterklaas activiteiten waarbij Sint en Piet aanwezig zijn. De deelnemers worden vervolgens onder begeleiding van een Piet naar het Filmhuis gebracht.

Ook zijn komende week de Belgische voelgoed film ‘Paradise Trips’ en de Chinese avonturenfilm ‘The Last Wolf’ te zien. Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!