zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenFort Pannerden is op zoek naar... vrijwilligers met een glimlach!

Fort Pannerden is op zoek naar… vrijwilligers met een glimlach!

Fort Pannerden blijft volop in ontwikkeling. Sinds eind 2020 is het fort een geregistreerd museum, en bezoekers met een museumkaart hebben daarom gratis toegang. Als kers op de taart werd in juli 2021 ook nog bekend dat Fort Pannerden, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, bestempeld is als UNESCO Werelderfgoed.

Steeds meer mensen weten Fort Pannerden hierdoor te vinden. Om alle bezoekers te ontvangen en het prachtige fort aan iedereen te laten zien is Fort Pannerden dan ook op zoek naar extra vrijwilligers.

Wat doen vrijwilligers op Fort Pannerden?

De vrijwilligers zorgen er samen voor dat het bezoek aan Fort Pannerden voor bezoekers een geslaagde dag wordt. Dit begint al bij het hek vooraan in de Klompenwaard: de chauffeur zorgt ervoor dat de bezoekers naar het fort gereden worden. Hier ontmoeten bezoekers de baliemedewerker, die zorgt voor de kaartverkoop en voor de fort-winkel. Een gids kan de bezoekers het hele fort laten zien. En een horecavrijwilliger kan, binnen of buiten, bezoekers van een hapje of drankje voorzien.
De vrijwilligers van Fort Pannerden houden van aanpakken en vinden het leuk om op een bijzondere plek te werken, zowel voor als achter de schermen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de mensen die kleine reparaties uitvoeren in het fort, die helpen een tentoonstelling samen te stellen en in te richten, die de jaarkalender invullen met steeds weer verrassende activiteiten voor jong en oud. Er zijn ook vrijwilligers die de museumcollectie uitbreiden, registreren en conserveren.

Kortom, op het fort is er een veelheid van werkzaamheden. En dat in een sfeer die door de bezoekers én vrijwilligers erg gewaardeerd wordt. Om dit alles te kunnen blijven realiseren hebben we vele helpende handen nodig.

Zin in leuk vrijwilligerswerk?

Voor wie zin heeft in leuk vrijwilligerswerk is er op zaterdag 12 november aanstaande gelegenheid om kennis te maken met Fort Pannerden en de vrijwilligers. Tijdens deze kennismaking kunt u de sfeer op het fort proeven door een korte presentatie te volgen over de vrijwilligerswerkzaamheden. Aansluitend krijgt u een rondleiding door het fort waarbij de vrijwilligers voor u klaar staan voor extra uitleg over de verschillende functies.

Deze kennismaking wordt verzorgd op drie vaste momenten op de dag: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via onze website: www.fortpannerden.eu/evenementen. We maken graag kennis met u op het fort!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties