vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenTennisvereniging de Rackets, al vijftig jaar recreatief bezig in Zevenaar

Tennisvereniging de Rackets, al vijftig jaar recreatief bezig in Zevenaar

Officieel bestaat de Tennisvereniging de Rackets in Zevenaar op 21 november 2022 vijftig jaar.

Onofficieel kan er nog wel een jaartje bij. In 1971 werd er gesproken met de Gemeente Zevenaar over de vraag of de tennisbanen, die aan de Vondellaan lagen, gehandhaafd konden worden. Eerder was deze plek namelijk het domein van TVZ, Tennisvereniging Zevenaar.

De doelstelling van de initiatienemers was een recreatieve tennisvereniging op te richten. Geen lid van de NTTB, geen officiële competities, geen wedstrijdverband.

Vanaf april 1972 werd er al gespeeld en bij de formele oprichtingsvergadering in Hotel De Leeuw op 21 november 1972 was het ledental gegroeid naar 153. Bij de oprichting werd bepaald, dat het maximum aantal leden 200 kon zijn; er waren immers slechts vier banen.

In 1973 was de toeloop zo groot, dat er met een wachtlijst moest worden gewerkt. Op het toppunt had de vereniging 340 leden en 85 jeugdleden.

De Rackets is altijd meer geweest dan een tennisvereniging. Hoewel geen competitie, werd en wordt er onderling fanatiek gestreden bij de vaste speelmomenten en bij interne toernooien. Maar ook andere activiteiten, zoals kaartavonden, fiets- en wandeltochten, de zomerse woensdagavond Toss-klos, zijn een bindmiddel.

De leden van het eerste uur (helaas zijn dat er niet zo veel meer) kunnen er nog smeuïge verhalen over vertellen. En de “kookkunsten/hapjes van Frans” zijn wereldberoemd bij TVR.

Wel kon er alleen maar tijdens het seizoen worden getennist (april-oktober) én er was geen verlichting.

Na jaren met veel plezier aan de Vondellaan te hebben gespeeld moesten we verkassen. Op die plek werden woningen gebouwd. Nu loopt tussen de Vondellaan en de Gimbornhof de Julie Postelstraat. En zijn er inderdaad, maar pas jaren later, woningen gekomen.

De nieuwe plek was vanaf januari 2008 aan de Einsteinstraat 16, op het Hengelder. We werden weer buren van TVZ.

En met de inzet van vele vrijwilligers is er een prachtig park neergezet.

Er kan nu wel het hele jaar door getennist worden. De smash-court-banen (een soort kunst-gravel) kunnen bijna het hele jaar door bespeeld worden.

Recent is de verlichting aangepast en vervangen door Ledlampen. Ook zijn er een groot aantal zonnepanelen geplaatst en we willen uiteindelijk toe naar een energie-neutraal park.

We richten ons nu vooral op actieve vijftigplussers. Het sporten kan op een laagdrempelige manier. De vereniging is financieel kerngezond en zijn er geen wachtlijsten meer.

De trouw van de leden is groot. Vele 40- en 25 jarige jubilarissen zijn gehuldigd.

Het oudste nog steeds actief spelende lid is Anne Mijer; ze is net 95 (!) geworden.

Het jubileum wordt gevierd op zondag 20 november. Er is een receptie van 15.00 – 18.00 uur. Alle leden, sponsoren, oud-leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties