Presentatie over Stinzenplanten; organisatie in handen van G&B afd.Liemers

24 Views

Op maandag 14 november houdt Groei en Bloei afd. Liemers een presentatie, gegeven door Ruud Knol over Stinzenplanten. Stinzenplanten, een plantengroep omhuld door een geheimzinnige waas. Kenmerkend is het feit, dat vrijwel alle stinzenplanten knol- en bolgewassen zijn, die allemaal tot bloei komen voordat het blad aan de bomen verschijnt. Stinzenplanten hebben zich in ons land kunnen handhaven en zelfs vermeerderen omdat de mens soms onbewust voor een geschikte biotoop en verspreiding zorgde. Fameuze stinzenplanten zijn o.a. sneeuwklokje, lenteklokje, winteraconiet, oosterse sterhyacint.

Tijdens deze presentatie neemt Ruud Knol u mee langs fraaie buitens aan de Utrechtse Vecht, langs onze rivieren maar ook bezoeken we oude tuinen in Friesland, dé bakermat van onze stinzenflora. Naast stinzenplanten krijgt u ook planten te zien die wél wild in ons land voor komen en die vaak gelijktijdig met stinzenplanten bloeien.
De presentatie start om 20.00 uur en wordt gehouden in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.
Entree:  €2,50 voor leden en introducés en € 5,00 voor niet-leden incl. koffie/thee en lot voor  loterij. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk

Foto’s: Ruud Knol en het leverplantje

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!