maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenFort Pannerden presenteert 29 oktober: De Nacht van de Soldaat

Fort Pannerden presenteert 29 oktober: De Nacht van de Soldaat

Velen kennen Fort Pannerden al als het grote gebouw van vijf verdiepingen en 124 lokalen. Gelegen op de splitsing van Waal en Pannerdensch kanaal en verscholen onder een grote laag zand. Door de begroeiing is het zo één geheel met de prachtige natuur van de Klompenwaard. Binnen is nog veel van zijn historie terug te vinden en ook te beleven. Maar dat is meestal alleen overdag, in het volle licht.

Nu is het ook mogelijk om het soldatenleven te zien en beleven in een donker fort. Zo donker als het daar 150 jaar geleden kon zijn.

 

Te beleven tijdens de Nacht van de Soldaat

In deze Nacht van de Soldaat kan men lopend door het verduisterde fort verschillende soldaten tegenkomen die bezig zijn met hun werk. Ook kan men het soldaten maal Ratsch Kuch en Bonen kopen! Daarnaast treft men nog wat andere interessante figuren die allemaal onderdeel zijn van de fortgeschiedenis. Dat is natuurlijk een heel bijzondere beleving, vooral als je nagaat dat dit plaatsvindt tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht en de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis. Fort Pannerden kan daar natuurlijk niet in ontbreken.

 

Datum en toegangsprijs

De Nacht van de Soldaat wordt gepresenteerd op zaterdag 29 oktober, vanaf 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Het is een avond voor jong én oud!

Toegangsprijs: 7,50 euro pp. Met museumkaart gratis!

U kunt online uw tickets boeken: www.fortpannerden.eu. Wees er snel bij, want vol is vol!

 

Vervoer

Uiteraard biedt Fort Pannerden vervoer aan naar het Fort vanaf de ingang van de Klompenwaard, een avondwandeling door de natuur van ongeveer 900 meter kan natuurlijk ook. In het donker ziet u vaak veel verschillende dieren de weg over schieten.  Meer informatie? Kijk op onze website: www.fortpannerden.eu.

 

Tot ziens op Fort Pannerden!

Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties