Geen eeuwfeest voor familiebedrijf Bloemberg Mannenmode

478 Views

Nog één jaar zijn de deuren geopend. Tot augustus 2021 is Bloemberg Mannenmode in Zevenaar het vertrouwde adres voor nieuwe herencollecties. Daarna gaan de deuren van het familiebedrijf na bijna honderd jaar dicht. Het eeuwfeest wordt niet meer gevierd.

Bloemberg Mannenmode werd op 21 maart 1922 opgericht in Groessen. Met Ton en Netty en dochter Kim staan op dit moment de derde en vierde generatie aan het roer van de speciaalzaak die in het verleden ook vestigingen had in Westervoort en Duiven. Precies vijf jaar geleden verhuisde Bloemberg Mannenmode vanuit de Elshof Passage in Duiven naar een prachtige nieuwe locatie aan de Didamsestraat 4 in Zevenaar. “De intentie was om hier ons honderdjarig bestaan te vieren”, vertelt Ton Bloemberg. “Maar dat gaan we niet halen. Netty en ik hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en voor Kim ligt er eigenlijk een onmogelijke opgave. We zijn in een tijd terechtgekomen, waarin het voor een kledingspeciaalzaak moeilijk ondernemen is. Vroeger waren we weersafhankelijk, tegenwoordig zijn de wereldinvloeden bepalend voor het midden- en kleinbedrijf.”

De gevolgen van corona zijn ook bij Bloemberg Mannenmode voelbaar, bevestigt Kim Bloemberg. “De wereld is veranderd en het is afwachten of en wanneer we terugkeren naar het oude normaal. Daarnaast loeren er meer bedreigingen voor modezaken, zoals de nieuwe fashion outlet die naar Zevenaar komt.”

Toekomst

Wrang genoeg was de winkel aan de Didamsestraat net voor de lockdown in maart compleet verbouwd. Kim: “Maar in plaats van een feestje draaiden we daarna weken met amper omzet. Risico lopen hoort bij ondernemen, maar de toekomst ziet er gewoon niet goed uit en daarom hebben we besloten er mee te stoppen. Zelf ga ik weer studeren!”

Netty geeft aan dat het allemaal best zeer doet. “In dit bedrijf zit bijna honderd jaar geschiedenis. Zelf werk ik hier al 42 jaar. Het voelt niet prettig om te stoppen, maar je moet ook verstandig zijn. We beseffen samen dat dit de beste beslissing is. De toekomst is te onzeker. Maar we willen ook niet in mineur blijven, want we kijken samen met veel plezier terug op mooie tijden en leuke contacten met onze klanten!”

Bijna een half jaar voor het eeuwfeest zou plaatsvinden, sluiten volgend jaar de deuren. Maar voorlopig is er nog niks aan de hand en kunnen klanten gewoon aan de Didamsestraat in Zevenaar terecht voor hun kleding. Ton Bloemberg: “De nieuwe wintercollectie is al binnen en we krijgen volgend jaar ook een gloednieuwe zomercollectie. We gaan tot het laatste moment vol energie door. Dat verdienen onze klanten!”

1 Comment

  1. Jan van Haren

    Ton Netty en Kim, jammer dat het niet mogelijk is om het 100 jarig bestaan te halen. Vond het altijd leuk om af en toe wat in jullie winkel te kopen. Dan was er ook alle tijd om een praatje te maken. Kom zeker voor die tijd nog wel een paar aan. Het gaat jullie goed.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!