Gemeente Duiven, BPD en KlaassenGroep tekenen Intentieovereenkomst voor 300 woningen op Plakse Weide

464 Views

Gemeente Duiven, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KlaassenGroep hebben afspraken gemaakt over de ontwikkeling van 300 woningen op locatie Plakse Weide in Duiven. Deze afspraken zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst, die op 10 september 2021 door alle partijen is ondertekend. De locatie Plakse Weide ligt ten noorden van de Rijksweg en ten zuidoosten van de Vergertlaan.

De ontwikkeling van Plakse Weide heeft als doel om een nieuwe woonwijk in Duiven te realiseren aan de rand van Duiven, maar ook dicht bij het centrum. In dit plan is ook ruimte voor betaalbare huur- en koopwoningen.

Inwoners betrekken bij uitwerking woningbouwplan
BPD en KlaassenGroep gaan op basis van de getekende intentieovereenkomst aan de slag met de uitwerking van een woningbouwplan voor Plakse Weide. De gemeenteraad heeft hiervoor kaders meegegeven, zoals bijvoorbeeld de planning. Er moeten 180 woningen voor 2025 gebouwd worden en nog een keer 120 woningen voor 2030. Via een aantal bewonersavonden worden inwoners van de gemeente Duiven betrokken bij het maken van dit woningbouwplan. De eerste bewonersavond is op donderdagavond 16 september 2021 en is online te volgen. Meer informatie hierover vindt u op www.duiven.nl/bewonersavond-plakse-weide. De planning is erop gericht dat BPD en KlaassenGroep dit woningbouwplan voor 1 januari 2022 aan de gemeente aanbieden.

Vertrouwen in uitwerking woningbouwplan
Wethouder Johannes Goossen: “Ik ben blij dat we met BPD en KlaassenGroep een intentieovereenkomst hebben gesloten. Er is veel vraag naar woningen en door een plan te maken voor deze locatie kunnen we veel betaalbare woningen toevoegen. Ik zie het proces waarin BPD en KlaassenGroep een plan gaan uitwerken voor Plakse Weide waarbij ze inwoners betrekken met vertrouwen tegemoet.”

Op de foto van links naar rechts
– Dirk-Jan Klaassen – commercieel directeur – KlaassenGroep BV
– Johannes Goossen – wethouder wonen – gemeente Duiven
– Mariël Gerritsen – stadsontwikkelaar – BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!