dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenGemeente Duiven doet mee aan Orange the World 2022

Gemeente Duiven doet mee aan Orange the World 2022

De gemeente Duiven is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november de fontein op het Remigiusplein oranje en wappert tot 10 december de Orange the World vlag bij het gemeentehuis. Wie wil kan bij de Ogtent op een oranje wand met stift een statement maken tegen geweld tegen vrouwen.

 

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Wethouder Johannes Goossen: ‘Dit moet echt stoppen. Laten we met elkaar werken aan een veilige wereld voor iedereen.’ Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december.

Ik ben #medestander
Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de medestanderpledge op orangetheworld.nl of door een statement te maken op de oranje muur op de eerste verdieping van cultuurcentrum de Ogent. De Ogtent is dagelijks geopend, behalve op dinsdag. Wethouder Johannes Goossen zal donderdagmorgen het eerste statement op de muur schrijven.

 

Achtergrondinformatie

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties