Gemeente Westervoort doet mee aan Orange the World 2022

4 Views

De gemeente Westervoort is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november en 10 december de Westervoortse brug oranje en wappert van 25 november tot 10 december de Orange the World vlag bij het gemeentehuis.

 

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Wethouder Jan Derksen: ‘Met het verlichten van de brug en het uithangen van de vlag verklaart Westervoort zich solidair met deze campagne, want geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen.’ De Verenigde Naties hebben 25 november benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december.

Ik ben #medestander
Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij of zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Achtergrondinformatie

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!