dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenHet centrum van Duiven is acht parels rijker

Het centrum van Duiven is acht parels rijker

Het kunstwerk Vogelvlucht Duiven op het Remigiusplein krijgt een beeldend vervolg met het project Parels van Duiven. In de bestrating van de Rijksweg zijn acht keramische parels van historische foto’s opgenomen. Door oude foto’s van mensen en gebouwen opnieuw te gebruiken laat kunstenaarsduo Maree Blok en Bas Lugthart het verleden opnieuw tot leven komen. De foto’s laten de geschiedenis en ontwikkeling van de Rijksweg door de jaren heen zien. Als het donker wordt, verschijnen op vier locaties geprojecteerde duiven op de bestrating, de duiven dragen de parels met zich mee.

Over de kunstwerken Vogelvlucht en Parels van Duiven is voor basisschoolleerlingen een lesbrief gemaakt waarin de geschiedenis van Duiven centraal staat: ‘De geschiedenis ligt hier op straat’. Door middel van de kunstwerken en de lesbrief gaan leerlingen deze geschiedenis meer ontdekken. Kinderen ervaren hoe hun eigen leefomgeving er vroeger uitzag en hoe deze is veranderd.

Op woensdag 30 november om 11 uur wandelen leerlingen van groep 7 van De Droomgaard met wethouder Gemma Tiedink langs de parels en filosoferen ze over hoe Duiven vroeger was en hoe het er in de toekomst uit zou kunnen zien. U bent hierbij van harte welkom.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties