Gemeente Duiven haalt opnieuw Bevrijdingsvuur op in Wageningen

226 Views

Voor de tweede keer haalt de Duivense loopgroep FRoS (Fun Running on Sunday) in de nacht van 4 op 5 mei onder begeleiding van de gemeente Duiven het bevrijdingsvuur in Wageningen op om naar Duiven te brengen.

Het bevrijdingsvuur is het landelijke startsein voor de viering van de ‘Dag van de Vrijheid’. Dit jaar nemen zo’n 5.000 lopers verdeeld over 200 gemeenten deel aan dit evenement, met zijn allen zorgen ze ervoor, dat het vuur in heel Nederland brandt en dus op 5 mei ook weer in Duiven. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan. Burgemeester De Lange van Duiven begeleidt de groep lopers per fiets vanaf de gemeentegrens en ontsteekt de Duivense vlam bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.

Toegevoegd dit jaar zijn van 13.00 uur de middagfestiviteiten in het centrum van Duiven. Rond half twee brengt de loopgroep FRoS het bevrijdingsvuur vanaf het oorlogsmonument naar het centrum in Duiven. Zowel in DE OGTENT als buiten op het Remigiusplein vinden allerlei verrassende activiteiten plaats. Het belooft een spectaculaire middag te worden. Alles gebeurt onder het motto: “Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede”.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!