maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGemeente Duiven haalt opnieuw Bevrijdingsvuur op in Wageningen

Gemeente Duiven haalt opnieuw Bevrijdingsvuur op in Wageningen

Voor de tweede keer haalt de Duivense loopgroep FRoS (Fun Running on Sunday) in de nacht van 4 op 5 mei onder begeleiding van de gemeente Duiven het bevrijdingsvuur in Wageningen op om naar Duiven te brengen.

Het bevrijdingsvuur is het landelijke startsein voor de viering van de ‘Dag van de Vrijheid’. Dit jaar nemen zo’n 5.000 lopers verdeeld over 200 gemeenten deel aan dit evenement, met zijn allen zorgen ze ervoor, dat het vuur in heel Nederland brandt en dus op 5 mei ook weer in Duiven. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan. Burgemeester De Lange van Duiven begeleidt de groep lopers per fiets vanaf de gemeentegrens en ontsteekt de Duivense vlam bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.

Toegevoegd dit jaar zijn van 13.00 uur de middagfestiviteiten in het centrum van Duiven. Rond half twee brengt de loopgroep FRoS het bevrijdingsvuur vanaf het oorlogsmonument naar het centrum in Duiven. Zowel in DE OGTENT als buiten op het Remigiusplein vinden allerlei verrassende activiteiten plaats. Het belooft een spectaculaire middag te worden. Alles gebeurt onder het motto: “Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede”.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties