Zevenaar gaat drankenkartons en blik apart inzamelen

937 Views

Vanaf 1 juli gaat de gemeente Zevenaar de plasticinzameling combineren met de inzameling van drankenkartons en blikjes. Tegelijkertijd verdubbelt  de inzamelfrequentie van eenmaal per vier weken naar eenmaal per twee weken.

Voor het inzamelen van de drankenkartons en blikverpakkingen kunnen inwoners de speciale gratis afvalzakken voor plastic en kunststof gebruiken. Deze worden dan tweewekelijks opgehaald, maar mogen ook aangeboden worden op het aanbiedstation.

Het is volgens Zevenaar goed voor het milieu om meer grondstoffen gescheiden in te zamelen. Bovendien verhoogt de gemeente haar service voor de inwoners omdat zij plastic, drankenkartons en blikjes  vaker kunnen aanbieden. Gemeente Zevenaar verwacht met deze inzameling ruim 200 ton afval meer gescheiden te kunnen inzamelen. Dit draagt bij aan de doelstelling van de staatssecretaris om in 2020 75% van het afval gescheiden in te zamelen. Zevenaar zit nu op circa 65%.

Het apart ingezamelde afval hoeft niet meer naar de verbrandingsoven wat kostenbesparend werkt. Omdat de gemeente ook een vergoeding krijgt voor de aangeleverde grondstoffen, is de verwachting dat de extra inzamelronde nauwelijks tot extra kosten leidt. Deze kosten zijn becijferd op € 0,20 per huishouden per jaar. De afvalstoffenheffing blijft daarmee tot de laagste in Nederland behoren.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!