Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Duiven

135 Views

In de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep lopers vanuit Duiven naar Wageningen om het bevrijdingsvuur in estafette op te halen en te brengen naar Duiven.

In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette naar hun gemeente te brengen. Zeventig jaar bevrijding is een mooie aanleiding om ook aan dit evenement deel te nemen. Voor het eerst in de geschiedenis van de loopgroep FRoS zal het Bevrijdingsvuur – in samenwerking met de gemeente Duiven – opgehaald worden in Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan.

Op de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep lopers vanuit Duiven naar Wageningen om het bevrijdingsvuur in estafette op te halen en te brengen naar Duiven. Het bevrijdingsvuur is ook het landelijke startsein voor de viering van de ‘Dag van de Vrijheid’. “Dit jaar zullen zo’n 3.000 lopers en begeleiders deelnemen aan dit evenement, met zijn allen zorgen we ervoor, dat het vuur in heel Nederland zal branden en nu dus ook in Duiven”, aldus Rob Jansen.

In de vroege ochtend van 5 mei wordt het bevrijdingsvuur om ongeveer half acht door burgemeester De Lange ontstoken bij het oorlogsmonument in de Van Dorth tot Medlerstraat.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!