maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Duiven

Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Duiven

In de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep lopers vanuit Duiven naar Wageningen om het bevrijdingsvuur in estafette op te halen en te brengen naar Duiven.

In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette naar hun gemeente te brengen. Zeventig jaar bevrijding is een mooie aanleiding om ook aan dit evenement deel te nemen. Voor het eerst in de geschiedenis van de loopgroep FRoS zal het Bevrijdingsvuur – in samenwerking met de gemeente Duiven – opgehaald worden in Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan.

Op de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep lopers vanuit Duiven naar Wageningen om het bevrijdingsvuur in estafette op te halen en te brengen naar Duiven. Het bevrijdingsvuur is ook het landelijke startsein voor de viering van de ‘Dag van de Vrijheid’. “Dit jaar zullen zo’n 3.000 lopers en begeleiders deelnemen aan dit evenement, met zijn allen zorgen we ervoor, dat het vuur in heel Nederland zal branden en nu dus ook in Duiven”, aldus Rob Jansen.

In de vroege ochtend van 5 mei wordt het bevrijdingsvuur om ongeveer half acht door burgemeester De Lange ontstoken bij het oorlogsmonument in de Van Dorth tot Medlerstraat.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties