dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGemeente Zevenaar tekent voor betere hulp bij schulden

Gemeente Zevenaar tekent voor betere hulp bij schulden

Gemeente Zevenaar tekent voor betere hulp bij schulden

 

Burgemeester Lucien van Riswijk tekende op 12 april 2023 het convenant Lokale Overheid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De NVVK heeft deze overeenkomst opgezet om schuldhulpverlening makkelijker en slimmer te regelen. Het biedt inwoners én de gemeente sneller financiële stabiliteit en toekomstperspectief

 

Rust en ruimte

Gemeenten helpen inwoners wanneer die schulden hebben, maar zij zijn vaak ook een van de organisaties waar de inwoner schulden heeft. Hierbij gaat bijvoorbeeld om schulden die zijn ontstaan door bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen of boetes. Wanneer er voor de inwoner een schuldregeling nodig is om uit deze schulden te komen, gaat gemeente Zevenaar hier bijna altijd mee akkoord. De afspraken in het convenant onderschrijven deze werkwijze.

 

Wethouder schuldhulpverlening Stef Bijl: “Voor mensen met schulden is het belangrijk om de situatie onder controle te krijgen, te beginnen met een schone lei. We willen daarom onze inwoners zo goed mogelijk bijstaan. Dat veel gemeenten zich al aangesloten hebben bij het convenant, zien wij als een positieve ontwikkeling. Dit laat zien dat wij als schuldeisers het goede voorbeeld geven door mee te werken aan schuldregelingen. Zo krijgen inwoners weer rust en ruimte in hun hoofd.”

 

Meer tijd voor vervolg

Het convenant zorgt dus voor schuldenrust bij de inwoner. Incassokosten lopen niet meer op en voor de schuldhulpverlener ontstaat meer tijd om de problematische schulden op te lossen.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties