woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioKunst Beleven op Fort Pannerden

Kunst Beleven op Fort Pannerden

Van 22 april tot en  met 18 juni:

Kunstenaars van Kunstenaarscollectief Gelderse Poort (KGP)  exposeren iconen, beelden en schilderijen

 

De opening van de nieuwe tentoonstelling op het Fort is zaterdag 22 april, vanaf 13.00 uur is iedereen welkom!  Mark Söhngen zal de opening muzikaal ondersteunen.

 

Conny Koster:
Conny Koster is een multidisciplinair kunstenaar. Aan inspiratie ontbreekt het niet. Haar werk is veelzijdig en thema’s wisselen elkaar af.

In deze tentoonstelling laat zij vooral werken zien die zijn uitgevoerd in leem en klei. De inspiratie komt van de oude lemen gebouwen en een dorp in Marokko. In de expositie kunt u zien hoe zij deze inspiratie omgevormd heeft tot 3D werken in potten, kastjes en reliëf schilderijen met leem. Uniek en bijzonder!

 

Arjan Binnenkade-de Weerd:

Arjan presenteert zich als iconenschilder. Iconen zijn houten panelen waarop volgens een bepaalde methode en traditie afbeeldingen zijn geschilderd van heilige personen (Christus, Maria, apostelen, martelaren en engelen) of gebeurtenissen (verhalen uit het leven van Christus). Hiervoor wordt een icoon ook wel een ‘venster op de hemel’ genoemd.

Er zijn talloze afbeeldingen van iconen waaruit je kunt kiezen, maar op één of andere manier kiest de icoon jou uit. “Er komt uit de grote keus altijd een moment dat Arjan denkt: já, deze ga ik ‘schrijven’.

 

Marjolijn Rigtering:
Het werk van Marjolijn is divers qua onderwerp, techniek en materiaal­gebruik. Als kunst­schilder houdt ze van een mooie gelaagde verf­huid waarop in een krachtig hand­schrift is geschilderd; ze houdt eveneens van mono­chrome vlakken en subtiele details. Het liefst tekent ze land­schappen en portretten, al of niet geab­straheerd. Altijd ligt de waar­neming ten grond­slag aan de uit­werking van een schilderij, ook wanneer het werk abstract is.

 

Voor meer informatie over de kunstenaars:

www.kunstatelier-Ooij.nl; www.arjansart.com; www.marjolijnrigtering.nl

 

Informatie over tarieven en openingstijden Fort Pannerden

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden.

Zie voor openingstijden april, mei, juni: www. fortpannerden.eu

Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties