Westervoort doet succesvol beroep op het Rijk voor budget energietoeslag

13 Views

Westervoort doet succesvol beroep op het Rijk voor budget energietoeslag

Het geld dat de gemeente Westervoort tekort kwam bij het uitkeren van energietoeslag in 2022 wordt aangevuld door de Rijksoverheid. Afgelopen week kreeg wethouder Hans Sluiter hierover bericht.

Vanwege de gestegen energieprijzen ontvingen huishoudens met een inkomen tot honderdtwintig procent van de bijstandsnorm vorig jaar een energietoeslag van dertienhonderd euro. Deze toeslag werd bekostigd door de Rijksoverheid. De gemeente zorgde voor de uitbetaling. Daarbij kwam de gemeente Westervoort geld tekort, onder andere omdat inwoners langer de tijd kregen om een aanvraag te doen.

Samen met de gemeente Rheden en Doesburg heeft wethouder Hans Sluiter daarom een brief gestuurd naar het ministerie in Den Haag. Vorige week kwam daarop de reactie dat de gemeente Westervoort extra geld ontvangt om het tekort aan te vullen. Wethouder Hans Sluiter: ‘Daar ben ik blij mee, want we kunnen het geld in Westervoort goed gebruiken. Afgelopen maandag heb dit ook meegedeeld aan de gemeenteraad.’

Ook dit jaar komt er een energietoeslag voor dezelfde huishoudens. Het ministerie heeft laten weten dat het budget hiervoor wordt aangepast op basis van statistieken van het CBS zodat het beter aansluit op de situatie van Westervoort.

Deze energietoeslag wordt nog voorbereid door de Rijksoverheid. De verwachting is dat hierover in juni meer bekend wordt. Inwoners met een inkomen tot honderdtwintig procent van de bijstandsnorm die voor deze toeslag in aanmerking komen hoeven dus nog niets te doen. Wél is er momenteel een Landelijk Fonds Energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tussen honderdtwintig en honderdvijftig procent van de bijstandsnorm. Aanvragen kan tot eind april. Indien gewenst kan het Financieel Trefpunt van Mikado hierbij helpen. Zie voor meer informatie https://www.westervoort.nl/energietoeslag

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!