Gratis concert Opera Gelderland-oost in Oud-Zevenaar

119 Views

Op zondag 6 maart geeft Opera Gelderland-Oost een gratis concert in de Martinuskerk in Oud-Zevenaar. Aanvang van het concert is 11.00 uur. Vrije gift na afloop. Toegang is alleen mogelijk voor bezoekers met een CoronaCheckApp of een ander bewijs van vaccinatie. Sopraan Marjo Harmsen verleent solistische medewerking.

Gratis entree

De meeste kerken in de Liemers moesten de afgelopen periode sluiten. Sommige krijgen een andere bestemming, maar veel kerken staan leeg. In de komende tijd geeft het koor een aantal gratis concerten in deze fraaie voormalige gebedshuizen. Het maakt daarbij dankbaar gebruik van de goede akoestiek.

Afwisselend programma

Het programma duurt ongeveer een uur en wordt af en toe onderbroken door een voordracht. Er is geen koffiepauze. Het koor zingt klassiekers met een knipoog naar de voormalige bestemming van de kerken. Zo is onder meer La Vergine degli Angeli van Verdi te horen, maar ook het Benedictus van Arwyn en het Ave Verum van Jenkins.

Sopraan Marjo Harmsen

Marjo Harmsen heeft haar sporen verdiend in het operagenre. Tot eind 2014 was ze zelf nog lid van Opera Gelderland-Oost. Op dit moment zingt ze onder meer bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap, Musical Producties Gaanderen en het Duo Amoroso. Daarnaast is ze gastsolist bij diverse koren en wordt ze gevraagd voor speciale projecten. Marjo is zangcoach, dirigente en arrangeur van meerdere koren.

voor de agenda

6 maart 2022; gratis concert Opera Gelderland-Oost met medewerking van sopraan Marjo Harmsen

Martinuskerk Oud-Zevenaar. Tijdstip: 11.00 uur

Nadere informatie: www.operago.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!