Inwoners Oude IJsselstreek planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied

61 Views

Meer bomen en struiken in het landschap, dat is een wens van inwoners uit Megchelen, Vasselder-Veldhunten, Breedenbroek en Voorst. Zij gaan binnenkort bijna 6000 struiken en 200 bomen planten voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan de beplantingsacties Megchelen en Varsselder-Veldhunten in het Groen en Breedenbroek-Voorst in het Groen. Op 4 en 5 maart zijn de uitdeeldagen aan de deelnemers.

Deze acties zijn onderdeel van een beplantingsproject van de gemeente Oude IJsselstreek en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). In totaal nemen 35 deelnemers op 4 en 5 maart hun beplanting in ontvangst. Zij gaan diverse inheemse  soorten aanplanten zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos.

Veel animo voor aanplant bomen en struiken

Voor het beplantingsproject Oude IJsselstreek in het Groen was veel animo. De uitvoering van dit project was in handen van SLG. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype waar de bewoner woont. Via deze actie zijn de erven en kavelgrenzen verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Met streekeigen soorten worden die gebieden weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.

Meer bomen en struiken in het landschap was een wens van bewoners naar voren gebracht tijdens de Levend Landschapsprocessen in deze dorpen. In het najaar komt er een vervolg op dit beplantingsproject.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!