zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGratis cursus Politiek Actief voor inwoners Zevenaar

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Zevenaar

Op 1 november start Zevenaar de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad, een commissie of als raadslid. Meedoen is gratis en vol = vol. Inwoners kunnen zich tot uiterlijk 19 oktober aanmelden.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Programma
De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus start op 1 november en bestaat uit zeven bijeenkomsten van eind oktober tot half december, met elk een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen de deelnemers een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

− Bijeenkomst 1: introductie en kennismaking met burgemeester Marianne Besselink
− Bijeenkomst 2: introductie en kennismaking tussen alle deelnemende gemeenten, algemene staatsinrichting
− Bijeenkomst 3: de gemeente
− Bijeenkomst 4: de gemeenteraad
− Bijeenkomst 5: lobbyen bij de gemeente
− Bijeenkomst 6: debatteren
− Bijeenkomst 7: bijwonen bijzondere raadsvergadering met de Commissaris van de Koning, de heer Clemens Cornielje, of als speciale gast de reguliere raadsvergadering bijwonen.

Meer informatie
Zevenaar organiseert de cursus samen met de gemeenten Berkelland, Lochem, Bronckhorst en Winterswijk. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Meer informatie over de cursus, data, cursuslocaties en het aanmelden is te vinden op de website van de gemeente Zevenaar, www.zevenaar.nl. Voor vragen is de griffie te bereiken via het e-mailadres griffie@zevenaar.nl of via het telefoonnummer (0316) 595 111.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties