vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGroessen trots op titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’

Groessen trots op titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’

Groessen mag zich het komend jaar de mooiste plaats van Gelderland noemen. De titel werd afgelopen vrijdag in de wacht gesleept tijdens de laatste uitzending van het televisieprogramma Zomer in Gelderland.

Vier weken lang trok de karavaan van TV Gelderland door de provincie. De eerste editie in Babberich vormde op 3 augustus de kick off voor een sfeerrijke tour door de provincie. Telkens moest een team van tien personen binnen een dag tal van opdrachten uitvoeren. De finale vond plaats in Groessen onder het toeziend ook van Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Het lukte Groessen op de valreep om het Achterhoekse Gelselaar van de troon te stoten.

Groessen maakte er een prachtige uitzending vol records van. Met bijna 1.600 bezoekers was het Schuttersplein afgeladen vol toen na zessen de live-uitzending begon. Maar de dag begon veel eerder. Overdag kwam Groessen massaal in actie om de opdracht – een historische kermis laten herbeleven – uit te voeren. Er werd getimmerd gelast en geknutseld door jong en oud. Team Groessen haalde gesteund door het groot zenuwcentrum en tal van vrijwilligers alles uit de kast en had zelfs een rol voor het college van burgemeester en wethouders van Duiven weggelegd. Toen presentatrice Angelique Krüger tegen zevenen bekend maakte dat Groessen Gelselaar van de eerste plaats had gestoten, barstte er een spontaan volksfeest rond, dat in Jongerensoos Rinoceros werd voortgezet. Groessen is trots op de titel. Vooral omdat deze tot stand is gekomen door een unieke samenwerking van tal van Groessense verenigingen. En het resultaat is een opsteker voor het goede doel – het Kindercomite Groessen – dat ruim 1800 euro geschonken krijgt.

Foto Branch Media

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties