Groessenaar Beernd Lendering overleden

623 Views

Vrijdag 12 augustus overleed op 82-jarige leeftijd de bekende Groessenaar Beernd Lendering. Het dorp verliest daarmee een karakteristieke persoonlijkheid.

Op de Lobithse scheepswerf Markerink was het inbouwen en repareren van scheepsmotoren zijn lust en zijn leven. Na zijn pensionering was hij uitbater van de winkel in de maalderij van Harrie Aaldering, de dorpsgenoten noemden het de ‘kleine gamma’.

Nostalgisch zijn de herinneringen die verenigingen aan hem hebben. Schutterij EMM kon allerlei klusjes bij hem neerleggen, waaronder het fabriceren van een toiletwagen. Hij was er jarenlang Bieleman en heeft tijdens de kermisdagen deurcontrole uitgevoerd. Ook bij Carnavalsvereniging De Deurdreiers was hij een bekend gezicht bij de deurcontrole en stond hij altijd klaar voor hand- en spandiensten, waaronder de installatie van de dorpspomp. Hij is daarvoor beloond met het erelidmaatschap.

Kortom een man die het liefst op de achtergrond actief bleef, en door zijn vriendelijke en zorgzame persoonlijkheid veel heeft mogen betekenen voor zijn naasten en mede dorpsgenoten.

OP DE FOTO: (wijlen) Bart Stokman (links) en Bennie (Beernd) Lendering zittend als deurcontrole tijdens een carnavalsavond in zaal Gieling.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!