donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurSchuttersfeest Onderling Genoegen: vertrouwd en vernieuwd!

Schuttersfeest Onderling Genoegen: vertrouwd en vernieuwd!

Schutterij Onderling Genoegen viert het laatste weekend van augustus haar jaarlijkse kermis en schuttersfeest. Het programma bevat alle traditionele onderdelen, en is daarnaast vernieuwd. Het feest begint, door het wegvallen van de Taptoe, al op zaterdag 27 augustus. Voor het eerst in de 120-jarige geschiedenis van de schutterij wordt er dan geschoten voor het jeugdkoning(in)schap van Onderling Genoegen. Vanaf 18.30 uur schieten de kandidaten, kinderen van leden van de schutterij in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar, met een windbuks op een speciale jeugdkoningsvogel. De kersverse jeugdkoning(in) wordt om 19.30 uur gehuldigd in de OGtent, waarna om 19.45 uur een spetterend feest losbarst met muziek van de coverband SLAMM.

Na de schuttersmis en processie op zondag kan men elkaar die middag een gezellige kermis en schuttersfeest wensen in café Bij de Buren aan het Remigiusplein in Duiven. De feestavond op zondag begint om 19.30 uur, en wordt de muziek verzorgd door de band HIKE. Op maandag- en dinsdagmorgen is de OGTent geopend vanaf 11.30 uur, dan kan er ook al worden gedanst. De muziek op deze dagen wordt verzorgd door de band New Leaf. Het prijs- en koningsschieten begint maandag om 12.00 uur. Om 14.30 uur wordt de nieuwe koning geïnstalleerd en wordt er afscheid genomen van het huidige koningspaar Eddy en Jeanne Peer. Dinsdagvond is de traditionele schuttersavond waarop om 20.15 uur alle jubilarissen van de schutterij worden gehuldigd. Om 01.00 uur eindigt het schuttersfeest. Zowel op maandag- als dinsdagavond is de OGTent vanaf 19.30 uur geopend. Het volledige overzicht van het kermisprogramma is te vinden op www.ogduiven.nl.

De leden die de contributie betaald hebben maar geen lidmaatschapskaart hebben ontvangen kunnen deze alsnog ophalen op vrijdag 26 augustus van 19.00 uur tot 20.00 uur in de zaal ‘Bij de Schutters’ in de OGTent.

Onderling Genoegen wenst iedereen alvast hele prettige kermisdagen toe.

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties