vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGroessense buurtvereniging De Oosthoek bestaat veertig jaar

Groessense buurtvereniging De Oosthoek bestaat veertig jaar

Veertig jaar geleden werd er op initiatief van Jan Peters, Louis van der Velden en Jan Maassen een enquête gehouden in de Groessense buurt waar ze woonden. Het leidde tot oprichting van buurtvereniging De Oosthoek. Op zaterdag 16 juli wordt er daarom feest gevierd in deze Groessense buurt.

Buurtvereniging De Oosthoek bestaat uit een groot aantal straten in het oosten van het dorp. Nadat eerst De Aa, Leuvensestraat en Ooysebrug zich aansloten, kwamen daar al snel ook de Achtergaardsestraat. Leuvensestraat, Rijswijksestraat en Zandweg bij. Het eerste bestuur bestond uit Jan Maassen, Louis van der Velden, Bep Elfrink, Toos Arends en Wim de Ruiter.

In 1977 telde De Oosthoek 197 buurtbewoners. Het vormde het startsein voor meer buurten in het Groessen om zich te verenigingen. Later ontstonden buurtverenigingen De Helhoek, De Terp en Diesakkers.
De Oosthoek onderscheidt zich niet alleen met het jaarlijkse buurtfeest, maar ook met de carnavalswagen die vaak in de prijzen viel tijdens de carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Deurdreiers.  Verder leverde De Oosthoek diverse prinsen, werd er deelgenomen aan zeskampen en voetbaltoernooien. Tijdens de jaarlijkse processie wordt de boog en versiering door het dorp verzorgd door bewoners uit De Oosthoek. Het was overigens niet alleen rozengeur en maneschijn voor de bewoners. De Betuwespoorlijn snijdt dwars door de buurt heen en de A15 wordt ook al doorgetrokken door De Oosthoek. Toch is de buurtvereniging bestand tegen deze stormen. Anno2016 bruist De Oosthoek als nooit tevoren. Het jaarlijkse buurtfeest wordt op 16 juli gehouden bij Theo Smits.

Foto is vrij te plaatsen: Het jaarlijkse buurtfeest van de Oosthoek wordt gekenmerkt door de vele activiteiten.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties