zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenIntroductie cursus politiek actief tijdens politiek ludiek

Introductie cursus politiek actief tijdens politiek ludiek

Op donderdag 7 juli 2016 laten de vrouwen uit de Duivense gemeenteraad en het college van B&W je op een ludieke manier kennismaken met gemeentepolitiek. In de raadzaal van het gemeentehuis in Duiven introduceren zij ook een gratis cursus Politiek Actief.

Politiek Ludiek

‘Wat zou het mooi zijn als meer inwoners, ook vrouwen, van Duiven, Groessen en Loo de stap willen nemen om in de lokale politiek bezig te zijn met hun eigen leefomgeving,’ aldus de gemeenteraadsleden Gemma Tiedink-Koning, Dianne de Geus, Marjoleine Snaas, Jessica Segers-Meijer en Wilma Daams. Tijdens Politiek Ludiek willen ze laten zien ‘hoe leuk de lokale politiek eigenlijk is.’ Zij delen hun ervaringen in de gemeentepolitiek, houden een quiz en de Duivense stand-up comedian Coen van den Aardweg treedt op.

Cursus Politiek Actief

Volgens wethouder Ineke Knuiman is één avond niet genoeg om de lokale politiek echt te leren kennen. ‘Vandaar dat gemeente Duiven samen met gemeenten Rheden, Arnhem, Doesburg en Renkum de cursus Politiek Actief aanbiedt.’ Tijdens de cursus leer je over de werking van de lokale politiek, hoe je invloed uit kunt oefenen en eventueel zelf raadslid kunt worden. De cursus is ontwikkeld door ProDemos en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De cursus is gratis.

Griffier Mat Gijsbers is enthousiast over de cursus die bestaat uit zes bijeenkomsten met trainingen, zoals: ‘lobbyen bij de gemeente’, ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de praktijk. Ook gaan de deelnemers stage lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

Politiek Ludiek start donderdag 7 juli om 20.00 uur. Deelnemers zijn welkom vanaf 19.30.
De avond inclusief een hapje en een drankje is gratis. Jacqueline Reijers van Buitengewone Belevenissen presenteert deze avond. De cursus Politiek Actief start in november van dit jaar.

Foto; Jacques Kok

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties