zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurGroessense jeugd krijgt carnaval met paplepel ingegoten

Groessense jeugd krijgt carnaval met paplepel ingegoten

Drie pronkzittingen, twee carnavalsoptochten, twee kinderpronkzittingen. Het is niet vreemd dat het carnaval in Groessen floreert? De Groessense jeugd krijgt carnaval met de paplepel ingegoten.

Prins Nick (Geurts) en Prinses Amy (Verweijen) draaien overuren bij carnavalsvereniging De Deurdreiers in Groessen. En dat geldt eigenlijk voor heel groep 8 van de Joannesschool. Alle kinderen hebben van carnavalsvereniging De Deurdreiers een rol gekregen in de hofhouding.
Enkele weken geleden begon het feest met een bezoek aan de carnavalsmiddag van buurvereniging De Nathalzen in Loo. Daarnaast mocht de jeugdhofhouding drie avonden aantreden tijdens de ‘grote’ pronkzitting van CV De Deurdreiers in Feestburcht Gieling. Hèt moment voor prins Nick I en Prinses Amy om de proclamatie voor te lezen.
Komende vrijdag gaat het verder op de Joannesschool in Groessen. Dan staat meteen de eerste carnavalsoptocht door het dorp op het programma. Eerst haalt de schooljeugd Prins Nick de Derde op en vervolgens trekt het gezelschap naar Prinses Amy, waarna er een gezamenlijke tocht op de versierde wagen door het dorp volgt. Met de hele school daar achteraan. Natuurlijk is de grote prins André (Boss) en adjudant Carlo (Boss) van CV De Deurdreiers met gevolg ook van de partij.
En daarmee houdt het niet op. Vrijdagavond mag de wat oudere jeugd naar Jongerensoos Rinoceros voor een carnavalsparty.
Op zondag maakt de jeugdhofhouding natuurlijk deel uit van de traditioneel grote carnavalsoptocht van CV De Deurdreiers die vanaf 12 uur rondtrekt door Groessen. Afgesloten met een groot feest in feestburcht Gieling.
En dan is het nog steeds niet genoeg…. Feestburcht Gieling is maandagmorgen het decor voor de kinderpronkzitting. Onder leiding van presentator Sjoerd Geurts en jeugdpresident Chiel Wijnen laat de Groessense jeugd zich op het podium van zijn beste kant zien. Lachen gieren, brullen en hossen.

Oja, je zou het haast vergeten…. de grote mensen vieren in Groessen ook carnaval, op zaterdag, zondag en maandagavond. En op dinsdag ligt iedereen (heeeel lang) in bed….

Foto’s Eddy de Wild

2015_11_28_0285_EDW_Boekje_ groepsfoto (Large)

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties