‘Grootste inspiratie is mijn hond’

56 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of

medewerker van een Liemers bedrijf.

 Naam?
“Michel Berendsen, ik woon in Groessen. In 2019 startte ik de Zwerfhondenschool in Didam, voor adoptiehonden uit het buitenland.”

Bedrijf?
“Mijn grootste inspiratie is mijn eigen hond, Red. Hij komt uit Roemenië. Ik merkte dat hij heel anders was dan mijn Yorkshire Terriër van een jaar geleden. Die kwam van een fokker. Red had andere behoeften en vertoonde soms heftig gedrag. Daarom heb ik de opleiding tot kynologisch instructeur gevolgd en ben gaan nadenken over de ideale school voor honden uit het buitenland. Ik heb geleerd hoe je honden met een rugzakje liefdevol kunt opvoeden.”

Vrije tijd?
“In mijn vrije tijd wandel ik graag of luister naar podcasts en luisterboeken. Ook ga ik graag uit eten.”

De Liemers?
“Ik groeide op in Didam. Later verhuisde ik, maar uiteindelijk ben ik toch weer in de Liemers terecht gekomen.”

Mooiste plekje?
“Ik kan erg genieten van de uiterwaarden aan de Kandiadijk in Groessen, op loopafstand van ons huis. Ook de Koppenwaard in Lathum en de Montferlandse bossen vind ik mooi.”

Lokaal?
“Cursisten komen vanuit het hele land naar Didam om te trainen. Ze zijn vaak verrast door het mooie gebied. Om hen een plezierig verblijf te bieden, werk ik samen met Campanile in Zevenaar. Ik werk ook nauw samen met Mijn Dierenarts, in Arnhem. Veel probleemgedrag bij honden komt voort uit pijn of lichamelijk ongemak. Daarom is het fijn om samen met de eigenaar vanuit verschillende disciplines naar de hond te kunnen kijken.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!