Grote belangstelling voor snel internet in het buitengebied

97 Views

De gemeenten in de Liemers hebben geweten dat er nieuws is over snel internet in het buitengebied. Een aantal gemeenten is platgebeld na het nieuws dat via onze website de ether in werd geslingerd.

Eerder deze week plaatsten we het bericht dat er wellicht goed nieuws is voor bewoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid, waaronder ook de Liemers. Glasvezel buitenaf begint namelijk de glasvezelcampagne. Enkele Liemerse gemeenten zijn platgebeld met vragen. Daarom hierbij de contactgegevens waar belangstellenden zich kunnen melden:

tel 088 – 75 85 800 of info@glasvezelbuitenaf.nl

Komende woensdag 19 september kunnen mensen in de Liemers ook een informatiebijeenkomst bezoeken bij ’t Centrum in Babberich. Aanvang 19.30 uur. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 19 november 2018 inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als 50% dit doet, gaat de aanleg door.

Het doel van Glasvezel buitenaf is om het buitengebied van de gemeenten in de hele regio Arnhem- Nijmegen te voorzien van glasvezel. In totaal gaat het om zo’n 7.000 huishoudens in (delen van) de volgende gemeenten: Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen.

Aanbod voor alle bewoners hetzelfde

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod. Ze kunnen kiezen uit een glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie bij één van de vijfdienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Naast dit abonnement, betalen zij een vastrechtvergoeding voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting. Bewoners kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 15 euro of een eenmalige afkoop van 1900 euro. Beslissen ze voor 15 oktober 2018 dan betalen ze eenmalig slechts 1600 euro.

Informatieavonden voor meer informatie

De komende dagen ontvangen alle bewoners die in aanmerking komen voor glasvezel een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om bewoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en watde mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Foto: Glasvezel buitenaf

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).