dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenHan ten Broeke eerste gast Zondag met Wouke

Han ten Broeke eerste gast Zondag met Wouke

Wouke van Scherrenburg neemt het publiek van Het Musiater op drie zondagen mee in een theatercollege met een boeiende gast, over maatschappelijke thema’s en actualiteiten. De eerste gast op zondag 22 januari a.s. om 14.00 uur is Han ten Broeke. Voormalig lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Sinds 2019 directeur Politieke Zaken bij het Haags Centrum voor Strategische Studies, een kennisinstituut dat zich richt op advies op het gebied van internationale en nationale veiligheidsvraagstukken. Kaarten zijn te koop via www.liemerskunstwerk.nl.

 

Achtergrond Han ten Broeke

Han ten Broeke is in 1969 geboren in Haaksbergen en was van 2006 tot 2018 lid van de Tweede Kamer namens de VVD, waarbij hij zich bezig hield met buitenlands beleid. In 2018 heeft hij abrupt afscheid genomen door een ‘ongelijkwaardige relatie’ met een fractiemedewerkster. Nu is hij alweer ruim 4 jaar directeur bij het Haags Centrum voor Strategische Studies, daarnaast is hij algemeen voorzitter van de BOVAG. Hij is een fervent twitteraar, momenteel met name over de oorlog in Oekraïne. Hij zit regelmatig aan tafel bij de televisieprogramma’s OP1 en WNL op Zondag.

 

“In 2022 dreigden de grenzen in Europa opnieuw en eenzijdig door een agressor te worden getrokken. In werkelijkheid werden de nieuwe geboortepapieren van Oekraïne getekend. Een moedig land dat al sinds 1991 bestaat. Moge 2023 het jaar van haar vrijheid zijn.” Bron: Twitter 1 januari 2023 @HanTenBroeke.

 

Zondag met Wouke 22 januari
Wouke van Scherrenburg valt op door haar liefde voor de publieke zaak, pittige vragen en rake observaties. Dit in combinatie met de kennis en het realisme van Han ten Broeke belooft het een mooie middag in Het Musiater te worden. Het gesprek zal gaan over de oorlog in Oekraïne, de dreiging van China en andere wereldperikelen. Tijdens de theatercolleges is er veel ruimte voor interactie, het stellen van vragen wordt gestimuleerd en op prijs gesteld.

 

Overige theatercolleges:

 

Zondag 12 februari – Sander de Hosson

Een gesprek over de houdbaarheid van de zorg, over leven en sterven

Longarts, werkzaam bij het Wilhelmina ziekenhuis te Assen en schrijver van columns over de laatste levensfase en palliatieve zorg. Daarnaast schreef De Hosson mee aan meerdere vakinhoudelijke boeken, onder meer over longgeneeskunde en palliatieve zorg. Tevens is hij de medeoprichter van Carend, welke zich dagelijks inzet om de kwaliteit van palliatieve zorg structureel te verbeteren.

 

Zondag 26 maart – Sander Schimmelpenninck

Een gesprek over de ongelijkheid in ons land

Opinieschrijver, opiniemaker en presentator. Hij was hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en maakte de televisie serie de Kloof. Sinds september 2019 is hij columnist van de Volkskrant. Ook heeft hij samen met zijn studievriend Jaap Reesema en Titus van Dijk een productiebedrijf genaamd Tonny Media opgericht dat podcasts maakt, waaronder de Zelfspodcast.

 

Locatie: Het Musiater Zevenaar – Warempel zaal

Aanvang: 14.00 uur

Prijs: € 7,50 p.p. of koop een Passe Partout voor alle drie de theatercolleges voor slechts € 19,50!
Bestel online je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties