zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioHergebruikwinkel Nandri viert zilveren jubileum

Hergebruikwinkel Nandri viert zilveren jubileum

Nandri, de hergebruikwinkel voor ‘Eersteklas tweedehands’ kleding en speelgoed, viert binnenkort haar 12,5 jarig bestaan en het feit dat zij al 5 jaar een prachtige winkel hebben op het Goede Doelenplein, Reisenakker 12 te Zevenaar.

Gestart in 2003 als een voorzichtig initiatief om met verkoop van gekregen kleding en speelgoed geld te verdienen voor projecten in Sri Lanka, is Nandri inmiddels uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf. Dit werd mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers door de jaren heen. Nandri doet haar werk volledig op eigen kracht, zonder enige vorm van subsidie. Ook nu draait Nandri helemaal op vrijwilligers, die er samen een mooie en klantvriendelijke winkel van maken.

In september 2003 startte Nandri haar winkel in een van de ruimtes van het Polderhuis aan de Markt in Zevenaar. In 2007 kon Nandri nog een tweede ruimte in het Polderhuis in gebruik nemen, waardoor een aparte speelgoedafdeling ontstond. In februari 2011 verhuisde Nandri naar haar huidige locatie aan het Goede Doelenplein op Reisenakker.

De inkomsten van Nandri zijn grotendeels afhankelijk van de verkoop van kleding en speelgoed, ons door mensen ter beschikking gesteld. Steeds meer mensen hebben de weg naar Nandri gevonden als klant, maar ook om hun nog bruikbare kleding en speelgoed aan ons te doneren. Zo helpt Nandri niet alleen de allerarmsten in Sri Lanka, maar draagt ook, via hergebruik van goederen, bij aan een beter milieu. Ook ontvangt Nandri financiële bijdragen van sponsors en donateurs en incidentele giften.

Waren de opbrengsten in de eerste jaren nog aarzelend ( 2004: 3500 euro), thans kan Nandri uitgaan van een begroting van 28.000 euro voor 2016. Afgezien van kosten voor het pand blijft er geen cent aan welke strijkstok dan ook hangen: de hele opbrengst komt ten goede aan de projecten in Sri Lanka.

Sinds 2008 organiseert Nandri tweemaal per jaar een prachtige modeshow, waarin de nieuwe collectie voor het voetlicht wordt gebracht. Nandri is bestuurlijk ondergebracht in een stichting: Stichting Nandri. Meer vindt u op  www.nandri.eu. Dit dubbele jubileum zal Nandri vieren met een feestelijke bijeenkomst voor haar vrijwilligers. Maar ook de klanten zullen rond deze verjaardag getrakteerd worden met extra aanbiedingen.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties