vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburg'Werme stroatje' wordt tijdens Boomfeestdag in ere hersteld

‘Werme stroatje’ wordt tijdens Boomfeestdag in ere hersteld

In het kader van de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 planten leerlingen van de Anne Frankschool en de scholen Horizon Ooi en stad op 2 locaties in Doesburg bomen, struiken en een haag. Dit jaar heeft de Nationale Boomfeestdag thema “Bomen en Bossen”.

Wethouder Jansen gaat samen met leerlingen van groep 7 van de Anne Frankschool een haag planten tussen Beumerskamp en Allersmaat. Deze haag wordt geplant op de locatie waar eens een (vrijers)paadje lag, ook wel bekend als het ‘Werme Straotje’. Op zeer oude kaarten van Doesburg was er al sprake van dit paadje (zie tekening) dat s’ avonds door mening verliefd paar werd bewandeld. Het initiatief om dit paadje weer terug te planten is gekomen vanuit enkele bewoners.

De wethouder zal tevens een bordje onthullen met daarop de naam ‘t Werme Straotje’.

De leerlingen van groep 7 van de Horizon Ooi en Stad gaan samen een speelbos planten op het erf van de familie Beekman aan de Eekstraat 12a. Hier worden struiken en bomen geplant om een bijdrage te leveren aan de herinrichting van het oorspronkelijke erf van deze boerderij.

Voorafgaande aan de boomfeestdag krijgen de kinderen een gastles gekregen van de NME Liemers. De Nationale boomfeestdag wordt ieder jaar in samenwerking met het Natuur Milieu Educatiecentrum (NME) Liemers uit Zevenaar georganiseerd.

Foto: Boomfeestdag.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties