maandag, december 11, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenHet Kerstboek waar geen plaats voor is!

Het Kerstboek waar geen plaats voor is!

Het doe-boek ‘Het kerstfeest van de timmerman’ staat in een oplage van 800 stuks al drie jaar bij beeldend kunstenaar André Bikker in de berging.

Het zou te politiek zijn voor kinderen omdat omdat Jozef en Marie in Bethlehem tegen een betonnen muur oplopen. Zij bellen aan bij een checkpoint met een bel die door loopt tot in de wolkenhemel. Veel basisscholen vinden het een te christelijk boek omdat het oerverhaal van Kerst centraal staat en niet de kerstman. Veel christenen vinden het een niet bijbels boek omdat er een hond en een vlinder door de pagina’s rennen en vliegen.

Bono, de hond, en Fee, de vlinder, zijn er door André Bikker bij bedacht als zoekplaatjes, hij is de illustrator van dit doe-boek. Grote boekhandels vinden het niet geschikt voor kinderen omdat het niet kleurrijk genoeg is. Dit komt omdat de prenten zijn gebrand met vuur op houten panelen van 1 meter bij 1 meter. De prenten zijn afgedrukt op prachtig zwaar papier en zijn geschikt om in te kleuren. Veel kunstliefhebbers willen het niet aan kinderen geven omdat ze de platen te mooi vinden en het zonde is om in dit prentenboek te schrijven of te kleuren.

En zo blijft de tweede druk onverkocht. Hoe nu verder? Eindigt het boek net als het kerstverhaal? Geen plaats voor dit boek op scholen, huiskamers, onder de kerstboom of als uitdeel presentje aan het eind van de kerstnachtdienst? De maker van het boek is op zoek naar mensen die niet in hokjes denken. Het Kerstfeest van de Timmerman is geschikt om op basisschool, in de wijk of op de vereniging uit te delen als leuk kerst cadeautje in december. Je kan je eigen verhaal schrijven op een speciaal lege pagina naast de prenten. Het papier is geschikt voor kleurpotlood, stift en verf. Elke pagina is een zoekplaat met achterin de oplossing. Om het boek van de verbranding te redden is het nu te koop tegen de kostprijs van €10,- 

Afmeting: 24 cm x 24 cm | geheel in kleur | harde kaft | 56 pagina’s | te bestellen via www.gravuur.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties