IJsseluiterwaarden Westervoort moeten aantrekkelijker worden

213 Views

De IJsseluiterwaarden Westervoort moeten aantrekkelijker worden. Daarom is er een uitvoeringsplan opgesteld door Struyk Verwo Infra BV, Putman Exploitatie BV / Putman Recycling BV, Emptepol Handelsmaatschappij BV, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in samenwerking met de gemeente Westervoort.

Samen geven de partijen richting aan de ontwikkeling van de Westervoortse IJsseluiterwaarden. Dit is het gebied tussen de ’twee bruggen’.  Het Uitvoeringsplan geeft een samenhangend en geïntegreerd beeld van de manier waarop de uiterwaarden volgens de gebiedspartijen toekomstbestendig en aantrekkelijk kunnen worden ingericht. Hierbij zijn de functies water, natuur, recreatie en economie verenigd.
Het Uitvoeringsplan is in aanwezigheid van alle partners door wethouder Arthur Boone uitgereikt aan gedeputeerde Van Dijk van de provincie Gelderland. De provincie leidt het MIRT-onderzoek voor het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Dit ‘Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport’-onderzoek vindt plaats in het kader van de toekomstige wateropgave in het nationale Deltaprogramma.

Het Uitvoeringsplan is een uitwerking van het Masterplan Westervoort Noord (door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsvisie) en de Ontwikkelingsvisie voor het Rivierklimaatpark IJsselpoort (visie van vier gemeenten, provincie Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer), gericht op de toekomstige wateropgave in het Deltaprogramma. Het Uitvoeringsplan geeft de vanuit het gebied gewenste richting voor ontwikkeling van het gebied van de Westervoortse uiterwaarden en daarmee inhoud aan het MIRT-proces voor wat betreft het deel van het Rivierklimaatpark in Westervoort.

FOTO

Het Uitvoeringsplan is in aanwezigheid van alle partners door wethouder Arthur Boone (links) uitgereikt aan gedeputeerde Van Dijk van de provincie Gelderland.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!