donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgInformatieavond over zonnepark ‘Zonnig Duiven’

Informatieavond over zonnepark ‘Zonnig Duiven’

Zonnig Duiven is de naam van het zonnepark dat gaat verrijzen aan de Nieuwgraafsestraat in de gemeente Duiven. Het grondgebonden zonnepark krijgt een totale oppervlakte van ongeveer 25 hectare. Het initiatief is in handen van IX Zon en Energie De Liemers, onderdeel van Rijn en IJssel Energie Cooperatie. Deze twee partijen voeren momenteel gesprekken met de gemeente Duiven, de grondeigenaren en omwonenden.

Een belangrijk onderdeel van de gesprekken is de wijze waarop bewoners van het omliggende gebied in De Liemers kunnen participeren en hoe Zonnig Duiven in het landschap kan worden ingepast. De initiatiefnemers vinden het van groot belang dat de directe omgeving meepraat over de plannen. Woensdag 7 december vindt daarom een voorlichtingsbijeenkomst plaats in Cultureel Centrum De OGtent aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden tot en met 6 december

Iedereen is welkom, graag van te voren aanmelden per e-mail bij Rob Mali op rob.mali@ixzon.nl.  Online deelnemen aan de informatieavond kan ook. Geef dit aan bij Rob in uw aanmelding. U krijgt na aanmelding een bevestiging en de link per e-mail toegezonden. Aanmelden kan t/m 6 december.

ROM3D maakte een visualisatie van de huidige plannen. Dat voorlopige ontwerp is te bekijken via het Youtube-kanaal van IX Zon. Zonnig Duiven moet uiteindelijk 11.000 huizen van energie voorzien. De website van IX Zon biedt achterliggende informatie over Zonnig Duiven. Wie lid wil worden van Energie de Liemers of de nieuwsbrief wil ontvangen, kan zich aanmelden op www.energiedeliemers.nl.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties