Informatiemarkt over ontwerp overnachtingshaven Giesbeek

103 Views

Rijkswaterstaat gaat de doorstroming en veiligheid van het scheepvaartverkeer op de IJssel verbeteren met een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek. Hier kunnen straks, verdeeld over drie steigers, zeventien binnenvaartschepen afmeren.

Tijdens een informatiemarkt op woensdag 10 oktober presenteert Rijkswaterstaat het ontwerp voor de overnachtingshaven en de landschappelijke inpassing daarvan aan omwonenden en andere belangstellenden.

De informatiemarkt vindt plaats van 18.00 tot 21.00 uur in Het Hof van Giesbeek, Kerkstraat 55 in Giesbeek. Er is geen vast programma, belangstellenden kunnen komen wanneer het hen uitkomt.

Aanpassingen ontwerp Overnachtingshaven Giesbeek

Het ontwerp voor de Overnachtingshaven Giesbeek is aangepast ten opzichte van het gepresenteerde ontwerp op 15 september 2016. De reacties van aanwezigen tijdens eerdere bijeenkomsten zijn, daar waar mogelijk, verwerkt. De resultaten van nadere onderzoeken hebben ook tot aanpassingen geleid, zoals de vermindering met één steiger, de veiligheid op het water voor de recreatievaart en de verplaatsing van waterscouting Abel Tasman.

 

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt van komende woensdag lichten medewerkers van Rijkswaterstaat het nieuwe ontwerp toe. Het ontwerp is te zien op kaarten, informatiepanelen en via een 3D-visualisatie. Tijdens de informatiemarkt is het ook mogelijk interactief door het 3D-model te manoeuvreren.

Er is tevens  informatie over de vervolgprocedure: de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de milieueffectrapportage en de ontwerpvergunningen in 2019.

Na afloop van de informatiemarkt is de 3D-visualisatie te bekijken via www.rws.nl/overnachtingshavengiesbeek

 

Overnachtingshaven Giesbeek

Rijkswaterstaat wil de doorstroming en veiligheid van het scheepvaartverkeer op de IJssel verbeteren. Een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek biedt een plek voor de binnenvaart om te rusten, zodat zij veilig hun reis kunnen voortzetten. Ook de Giesbeekse schippers kunnen straks van de haven gebruik maken.

De start van de uitvoering is voorzien in 2020/2021. De verwachte ingebruikname is in 2022.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!