Inwoners Westervoort starten Klimaatstraatfeest met voorsprong

61 Views

Deze maand start het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. De straat die gedurende het ‘stookseizoen’ de meeste energie bespaart wint een feestbudget van €10.000. Nederlanders kunnen nog veel leren op het gebied van energiebesparing, één op de vijf weet niet hoe hun woning geïsoleerd is.

De gemeente Westervoort is Gouden Ster Partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Inwoners van Westervoort beginnen de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten. Maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft geen idee op welke manier hun woning geïsoleerd is. Dat blijkt uit onderzoek onder 4.337 respondenten in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau, de organisatie achter het HIER Klimaatstraatfeest. Vrouwen lijken beter op de hoogte te zijn van de stand van zaken dan mannen, 16 procent geeft aan niet te weten welke isolerende maatregelen in huis zijn genomen tegenover 21 procent van de mannen.

Sible Schöne, directeur van het HIER klimaatbureau: “Ik vind het opmerkelijk dat zo’n grote groep Nederlanders niet weet welke isolerende maatregelen er bij hen thuis genomen zijn, terwijl de energierekening een van de grootste kostenposten van een huishouden is. Je weet toch ook wanneer je auto voor het laatst APK gekeurd is? Het HIER Klimaatstraatfeest geeft deelnemers concrete handvatten om thuis en in de buurt energie te besparen. Energie besparen is namelijk helemaal niet moeilijk en kan al snel honderden euro’s per jaar opleveren.”

De grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Sinds 2008 komen duizenden deelnemers ieder stookseizoen samen met de buren, sportclub of collega’s in actie tegen het klimaatprobleem. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook effectiever.
De straat die tot en met 31 maart 2016 de meeste energie heeft bespaard wint een feestbudget van maar liefst €10.000. Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Aanmelden kan via www.klimaatstraatfeest.nl.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.

De foto toont de winnaars van vorig jaar.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!