vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWethouders Doesburg, Zevenaar en Rheden openen fietspad

Wethouders Doesburg, Zevenaar en Rheden openen fietspad

De wethouders van Doesburg, Zevenaar en Rheden openen donderdag 15 oktober samen het fietspad door de Havikerwaard. Hierdoor is het rondje Rheden-Doesburg-Zevenaar-Rheden (of Doesburg-Zevenaar-Rheden-Doesburg of Zevenaar-Rheden-Doesburg-Zevenaar) een feit.

De genodigden vertrekken vanuit Doesburg en De Steeg op de fiets naar het ontmoetingspunt; in het midden op één van de nieuw aangelegde delen. Omstreeks 12.00 uur spreekt wethouder Nicole Olland een kort openingswoord. Aansluitend halen wethouder Toon Albers van Zevenaar, wethouder Ellen Mulder van Doesburg en wethouder Nicole Olland van Rheden samen de blokkades op het fietspad weg. Na deze officiële openingshandeling is er een picknick voor de aanwezigen.

Toeristische fietsverbinding

Het fietspad door de Havikerwaard maakt de toeristische fietsverbinding van De Steeg en Ellecom met Doesburg én van het netwerk fietsknooppunten IJsselkop compleet. Zo ontstaat er een mooi recreatief rondje van Rheden naar Doesburg door de uiterwaarden en over de IJsseldijk.

 

Recreatiepark De Veerstal heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van dit prachtige fietsrondje. Een fietspad dat tot stand is gekomen mede dankzij Europese subsidie plattelandsontwikkeling, subsidie regioprogramma van de provincie Gelderland en de drie gezamenlijke gemeentes. Ook Landgoed Middachten, Gestichten van Weldadigheid en een aantal agrariërs hebben hun steen(tje) bijgedragen.

De fietsen en het picknickmeubilair voor de opening van 15 oktober zijn belangeloos ter beschikking gesteld door Sportieve Evenementen Peter Oversteegen (Rheden) en Viking Adventure Sports (Doesburg). Deze twee toeristische bedrijven verbinden al een aantal jaren de gemeentes door het aanbieden van samengestelde arrangementen.

Wethouder Nicole Olland: “Ik ben ontzettend blij dat dit fietspad er nu ligt en dat het rondje compleet is. Het is een aantrekkelijke route voor toeristen maar natuurlijk ook voor onze eigen inwoners en die van de andere twee gemeentes. De omgeving van de Veluwezoom is prachtig om te fietsen. En het is goed om te zien dat de samenwerking tussen de verschillende partners hier zo’n mooie route aan toevoegt.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties