dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurJarige schutterij Sint Andreas zet jubilarissen in het zonnetje

Jarige schutterij Sint Andreas zet jubilarissen in het zonnetje

Het was dit weekeinde volop feest bij de jubilerende schutterij Sint Andreas in Zevenaar. Zondagmorgen werd het koningspaar Frank en Diana van Uem al vroeg opgehaald. Ze werden getrakteerd op muziek en een presentatie vendelzwaaien bij hun woning. Daarna trok de stoet door Zevenaar richting de ereboog aan de Hunneveldweg. Rond 12.00 uur arriveerde het hele gezelschap in het Schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg.
Daar werden Tonnie Arns, Wim Welman, Alex Dercksen en André van Uum allen 50 jaar lid van schutterij Sint Andreas gehuldigd. Het keizerschieten, dat één keer in de 5 jaar plaatsvindt moest vanwege een enorme regenbui even worden uitgesteld. Na regen komt zonneschijn en burgemeester Jan de Ruiter loste het eerste schot op de vogel.
De vogel werd al heel snel aan flarden geschoten door de diverse schutters en zittend schutterskoning Frank van Uem slaagde er in de vogel er volledig af te schieten. Frank onttroonde daarmee de huidige keizer Rob Jansen en mag zich de komende vijf jaar schutterskeizer noemen.

Tekst en foto: Ina Kotterman

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties