Kermis in Herwen

230 Views

Van 10 t/m 13 september mag schuttersgilde Vrede en Vriendschap uit Herwen weer een “echt” schuttersfeest vieren. Met voorafgaand op de vrijdagavond de generale repetitie.

Op zaterdag is er om 18.30 een schuttersmis met aansluitend een vendelhulde. Na de vendelhulde vertrekt de stoet naar de feestzaal in de Cluse en kan het feest, na binnenkomst van het koningspaar Mart en Sonja Koenen, echt beginnen. Schützenverein Westerbauer uit Hagen, Duitsland is deze avond onze gast.

Zondagmiddag trekt de schutterij om 16.00 uur uit voor vendelhuldes bij de erebogen aan de Martinusweg, Slingerdiek (Herwensedijk) en Berkhaag. Het avondfeest begint om 19.00 uur. Deze avond zal onze zustervereniging “Excelsior” uit Lobith te gast zijn.

‘s Maandags vertrekt de schutterij om 09.00 uur naar ereboog aan de Molenhoek en vervolgens naar de vogelstang bij “De Krib” aan de Oude Waal voor het prijs- en koning-schieten. ’s Middags het huldigen van de jubilarissen, prijsuitreiking en installatie van de nieuwe koning, ’s avonds is de zaal om 19.00 uur weer open.

Op dinsdagmorgen wordt wederom gevendeld bij de ereboog bij ’t Hoekje. Daarna begint het prijsschieten voor de dames voor de RK kerk. ’s Avonds is de zaal open om 19.00 uur en zal onze zustervereniging “Eensgezindheid” uit Aerdt te gast zijn. De kermis wordt afgesloten op dinsdagavond rond middernacht met het spelen van het Wilhelmus. De muziek wordt alle dagen verzorgd door toporkest Kaliber.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!