zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenKERSTACTIE “HULP DICHTBIJ” CARITAS GROESSEN 

KERSTACTIE “HULP DICHTBIJ” CARITAS GROESSEN 

Verborgen armoede en mantelzorgers

Caritas Groessen vraagt alle dorpsgenoten om eens goed om zich heen te kijken of ze mensen kennen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat kan een lastige vraag zijn, omdat het vaak niet aan de buitenkant zichtbaar is. Toch probeert de werkgroep Caritas Groessen op deze wijze verborgen ‘armoede’ op te sporen. Die armoede kan zijn veroorzaakt door werkloosheid, een scheiding, eenzaamheid, ouderdom, ziekte of een handicap. 

In 2009 heeft Caritas Groessen voor het eerst deze actie opgezet waarbij men anoniem een naam of adres kan opgeven, die vervolgens een attentie ontvangen in de vorm van een boodschappenbon van een supermarkt. Nu 15 jaar later is het nog steeds een succesvolle Kerstactie, waarbij de laatste jaren ook mantelzorgers met een attentie beloond kunnen worden.

Begin december wordt een opgave-formulier huis-aan-huis verspreid. Daarop kan een persoon of gezin worden opgegeven die een extraatje verdient. Ook zullen de formulieren te vinden zijn in het Dorpshuis en in de kapel op de begraafplaats. Het ingevulde formulier kan in de brievenbus worden gedaan aan de Dorpstraat nummer 7 bij de kerk. Ook is het mogelijk om aanmeldingen per mail te doen: caritasgroessen@outlook.nl

Uiteraard zijn giften aan Caritas Groessen ook van harte welkom, dat kan op bankrekening nummer NL61 RABO 0315 4031 87 ten name van Caritas Groessen.

Behalve deze jaarlijkse actie staat Caritas Groessen altijd open voor hulpvragen t.b.v. allerlei nijpende gevallen. Voor elk aangemeld geval zal gepaste hulp geboden worden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties