dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenKinderboekenweek 2022

Kinderboekenweek 2022

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) organiseert Kunstwerk! verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen!. Ga je mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien? Zo maak je je eigen moestuintje, schilder je een prachtig dier na die in het museum staat of maak jij met Augmented Reality jouw eigen natuurlandschap. Daarnaast draait Filmhuis Zevenaar speciaal de film: De Wilde Stad.

 

Kijk op www.liemerskunstwerk.nl/kinderboekenweek voor het volledige overzicht. Aanmelden voor activiteiten is verplicht en kan via de website. Vol=vol!

 

Activiteit 1: Moestuintjes maken (6-7 jaar)

Voorlezen én creatief bezig zijn? Op woensdagmiddag 12 oktober wordt er in de bibliotheken in Duiven, Westervoort en Zevenaar van 15.00 tot 16.00 voorgelezen uit het boek: “De Moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn’. Na het voorlezen gaan de kinderen tijdens een workshop aan de slag met het maken van een eigen moestuintje. Deelname is €2,50 per persoon.

 

Activiteit 2: Dieren schilderen (8-11 jaar)

Op zaterdag 8 oktober van 13.00 – 14.00 en van 14.00 tot 15.00 uur zijn er 2 workshops ‘dieren schilderen’. Historie, natuur en creativiteit worden samen gebracht. Uit het museum wordt een heel bijzonder voorwerp gehaald dat de kinderen gaan naschilderen. Verschillende schildertechnieken worden uitgelegd door een schilderdocent. Voor de  materialen wordt gezorgd. De workshop vindt plaats in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Deelname is €2,50 per persoon.

 

Activiteit 3: Digitaal GroenAR (9-12 jaar)

Op dinsdag 11 oktober 2022 van 15.00 tot 16.00 uur is Lab12 geopend voor een gratis workshop: Digitaal GroenAR. Hier maak jij je eigen digitale natuurlandschap. Digitale technologie en natuur zijn twee dingen die misschien niet meteen aan elkaar koppelt. Maar dat doe je in deze workshop wél!
Maak de digitale wereld een stukje groener met Augmented Reality (AR). Dat is een technologie waarmee je digitale modellen en animaties mixt met de echte wereld. Klinkt AR je bekend? Dat kan! Populaire apps zoals Pokémon Go en Snapchat gebruiken het ook. Kom jij het mooiste digitale natuurlandschap maken? Deelname is gratis.

 

Filmhuis Zevenaar (6+ jaar)

Op zaterdag 15 oktober 2022 om 14.30 uur draait het Filmhuis speciaal voor de Kinderboekenweek een prachtige natuurfilm: De Wilde Stad. Een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waar de mens nu eens niet centraal staat. De prijs is €8,50 inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn te koop via www.filmhuiszevenaar.nl.

 

Het Musiater (6+ jaar)

Ga je liever naar het theater? Op zondag 9 oktober a.s. om 16.00 uur komt de voorstelling ‘De Schippers van de Kameleon’ naar Het Musiater in Zevenaar. Een muzikale en spannende ode aan de natuur, het water en platteland. De prijs is € 21,50 en is een echte familievoorstelling! Bestel je toegangskaarten op www.liemerskunstwerk.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties